Archive for the ‘Annat’ Category

Annat Väntan på att få börja

0 Comments

Denna bild hittade jag i min telefon efter senaste spelningen på Göteborgs Nation. I väntan på att publiken skall strömma in ligger Björn på golvet och lirar. Bilden var så här vriden när jag såg den första gången. Det var läckert så vi behåller den så. Det ser mera ösigt ut….

Annat T-shirt

1 Comment

Det finns en överrock-t-shirt, inte till försäljning, men det gjordes några få exemplar en gång för några år sedan. Här syns skönsjungande Björn till höger iklädd detta exklusiva plagg. Vit tröja och vit bas, ursnyggt. Loggan är gammal, föreställande fem snygga män, ovanpå detta står det Överrock med en 30-tals font. Snyggt så det förslår men passar inte till den musik vi spelar, vi spelar ju rock inte smör. Förhoppningsvis kommer snart en svart svettig t-shirt men nya Överrock-loggan.

Annat Vad är överrock?

0 Comments

Men vad är då överrock förutom ett av uppsalas många rockband…

En ytterrock eller överrock, ofta bara rock, är ett ytterplagg för män. Den har långa ärmar, är lårlång eller längre och har knäppning framtill. Ibland har den skärp. En överrock avsedd för kallare väderlek är fodrad och kan ha pälskrage, medan en överrock för sommaren är tunnare.

Motsvarigheten för kvinnor är vanligtvis kappa.

Annat Uppvärmning

0 Comments

I en stuga någonstans i Dalarna väntar vi på att på börja spela. Hasse kollar in datorn, Stefan vilar och på bordet står en förstärkare och högtalare som vi alla kanske vill se mer av. Visst är den söt, och den låter fint också men den kanske inte räcket till om det är många på dansgolvet som vrålar 😉

Annat Skidor

0 Comments

Som afterski-band blir det även lite skidåkning. Här är bilder på bandet i skidbacken. Hjämen är på men egentligen är det farligare att spela rock än att åka skidor. Hur kan man säga så. Jo, vi har fått betydligt fler skador när vi bär, riggar instrument och spelar än vad vi fått i skidbacken. Detta kallas statistik, därför spelar vi utan hjälm.

Annat Ökengig

0 Comments

Ett av våra många bandnamn var Ökengig. Det blev inte så många spelningar med detta namn. Det kändes rätt i replokalen, som en kul grej, men sedan väl uppe på scenen, klockan två på natten när dansgolvet börjat tunnas ut kändes det fel, helt fel.

Annat MCBBs

0 Comments

Vi är ett band med många namn genom tiderna. Vad sägs om Kjell Brells Svängjäng, Mad Cows & Belgian Blues ofta förkortat MCBBs. Andra namn som varit på tapeten är Hyrsläp, ToMuch Ledin och Ökengig. Efter en nyårspelning med Namn På Bandet-tävling så tog vi det vinnande bidraget Överrock och använt detta i många år nu.